Terugblik Reünie van Indiëgangers (“Boerma / Plaizier” / MP III) 23 juni 2016

Gepubliceerd op: 24-6-2016

Een 20-tal reünisten die gediend hebben in het voormalig Nederlands-Indië (inclusief Nieuw Guinea), Korea en Engeland bij het Korps Militaire Politie, het Wapen der Koninklijke Marechaussee, dan wel bij het Korps Politietroepen, waren op deze mooie zomerse dag met hun echtgenote of begeleider aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst in het Congres en Reüniecentrum 'Kumpulan' in Bronbeek.

De bezoekers werden, evenals in voorgaande jaren, bij de ingang van de 'Kumpulan' begroet door Indië-veteraan en SMC-er Charles Besançon.

Afbeelding verwijderd

Na inleidende woorden van Frans Meijer (die de zieke Roel Gras verving) heette brigade-generaal b.d. Jack Vlaming, voorzitter van de Stichting Marechaussee Contact, in zijn toespraak de aanwezigen van harte welkom. Een speciaal welkom voor kolonel D. Noort (vertegenwoordiger van CKMAR), de dames Plaizier (dochters van de heer Plaizier) en de standhouders. Indiëveteraan Arie van Veen en zijn echtgenote waren door persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid aanwezig te zijn. Vlaming bedankte de afwezige voorzitter van de reünievereniging, Roel Gras, voor het vele werk dat is voorafgegaan aan de voorbereiding van deze dag. Tevens een speciaal woord van dank voor Jaap Smit en Frans Meijer.

Na zijn inleiding sprak Vlaming over de gebeurtenissen die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. Zijn toespraak kunt u hier lezen.  

Na de toespraak werden de 22 in het afgelopen jaar overleden sobats herdacht. Frans Meijer las hun namen voor. Hierop werd een moment stilte in acht genomen.

 Afbeelding verwijderd

Bij het KNIL-monument werd een krans gelegd door de heren Cor de Boer en Leo van der Veer. Opperwachtmeester Paul van der Schoot van het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee bracht het signaal 'Taptoe Infanterie' gevolgd door het spelen van twee coupletten van het Wilhelmus. De buitenplechtigheid werd besloten met een defilé.

Na de traditionele Indische rijstmaaltijd was er nog ruim de gelegenheid voor de deelnemers om van gedachten te wisselen. Cor de Boer bedankte namens allen met name Roel Gras voor het nu maar ook in voorgaande jaren zo uitstekend regelen van deze bijeenkomst. Zijn woorden werden onderstreept door een naar hem te sturen door allen ondertekende kaart. Tegen 15.00 uur ging de laatste deelnemer huiswaarts. Wederom kon worden teruggekeken op een fijne Reünie in Bronbeek.

Meer foto's in ons website-album.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief