Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Corruptie en aanslagen zorgen al jaren voor onrust in Bagdad

Geplaatst op: 6-1-2017

In Bagdad zijn vandaag tientallen mensen omgekomen bij een zelfmoordaanslag. De situatie in de stad is al jaren onrustig, dat is duidelijk. De stad werd zelfs in 2015 uitgeroepen tot gevaarlijkste stad ter wereld. Maar hoe is het er nu eigenlijk?

Iran Bagdad NL militairen 17Bagdad en andere steden die in handen zijn van de Iraakse regering, zijn geregeld doelwit van aanslagen van IS. De laatste tijd vaker dan anders: het lijkt erop dat het aantal IS-aanslagen toeneemt naarmate de terreurbeweging op andere plekken wordt teruggedrongen. 

De voorbije jaren werden onder meer de steden Tikrit, Ramadi en Fallujah heroverd op IS. Daardoor verkleinde het kalifaat van de terreurgroep en reageerde IS met meer terrorisme.

Irak voert de strijd tegen IS niet alleen. Een internationale coalitie vecht tegen de terreurgroep, en ook Nederland helpt. Sinds begin 2015 trainen Nederlandse commando's Iraakse militaire eenheden net buiten de stad. In het hele land zijn ongeveer 150 Nederlandse militairen aanwezig. De Nederlanders trainen alleen, ze vechten niet mee. 

Lees meer... 

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!