Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Eerste Apaches terug uit Mali

Geplaatst op: 8-1-2017

De 1e Nederlandse Apache-gevechtshelikopters zijn terug uit Mali. De 2 toestellen landden vanochtend in het ruim van een C-17 Globemaster-transportvliegtuig op Vliegbasis Woensdrecht. De helikopters zijn ruim 2,5 jaar ingezet voor VN-missie Minusma in Mali.

Apache hangar Mali jan17Een Apache wordt in de woenstijnachtige omgeving van Kamp Castor het C-17-transportvliegtuig ingereden via de laadklep aan de achterkant.

Om in de C-17 te passen waren de beide gevechtshelikopters al deels ontmanteld op Kamp Castor in Gao. Zo verwijderde onderhoudspersoneel de rotorbladen. Nu ze terug zijn in Nederland krijgen de toestellen bij het Logistiek Centrum Woensdrecht een grote onderhoudsbeurt. Tijdens een zogenoemde 500-uurs inspectie worden ze volledig nagekeken en opgeknapt. Ook krijgen ze een grote update en een grondige post-desert-inspectie, waarbij ze uit elkaar worden gehaald, gecontroleerd en van zand ontdaan. Over zo’n 25 weken worden de helikopters weer in gebruik genomen op Vliegbasis Gilze-Rijen.

lees meer ... 

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!