Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Vreemdelingen aangetroffen in koelwagen

Geplaatst op: 13-1-2017

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar zeven vreemdelingen die woensdagmorgen langs de A58 bij Rilland werden gevonden in een koelwagen met mosselen. De 36-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm nadat hij geklop hoorde uit zijn oplegger. Het gaat om zeven Irakezen tussen de 22 en 29 jaar oud.

vreemdelingen koelwagen jan17De chauffeur kreeg argwaan toen hij onderweg geluiden hoorde uit zijn trailer. Hij is hierop een parkeerplaats opgereden en heeft de politie gebeld. Bij het openen van de laadbak troffen politieagenten zes mannen en een vrouw aan. De koelwagen met mosselen was in werking. De vreemdelingen gaven aan het koud te hebben, maar verkeerden in goede gezondheid. De Marechaussee is ter plaatse gekomen en heeft na overleg het onderzoek naar mensensmokkel overgenomen.

Onderzoek
De chauffeur is gehoord als getuige. De vreemdelingen verklaarden in België in de verkeerde vrachtwagen te zijn gestapt die in plaats van naar Engeland naar Zeeland ging. Zij zitten vanwege het onderzoek nog in vreemdelingenbewaring. 

Bron : Kmar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!