Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Marechaussee doet aanhoudingen in verband met diamantroof Schiphol

Geplaatst op: 21-1-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft in opdracht van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland, op vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari 2017 in totaal 7 aanhoudingen verricht in verband met betrokkenheid bij de diamantroof op Schiphol in februari 2005 en witwassen.

logo KMar met vervaagde persoon op achtergrond meiDe aanhoudingen hebben plaatsgevonden in Amsterdam en Valencia (Spanje). De verdachten zijn vijf mannen en twee vrouwen, allen met de Nederlandse nationaliteit.

Op 25 februari 2005 werd op het afgesloten, beveiligde deel van de luchthaven Schiphol een gewapende overval gepleegd. Onder dreiging met geweld werd een waardetransportauto met daarin de diamanten gestolen. De waarde van de totale zending bedroeg ruim 72 miljoen dollar. Er is direct na de roof een groot deel terug gevonden in een vluchtauto. Het restant dat nog steeds vermist is, heeft een waarde van ruim 43 miljoen dollar.

Naar aanleiding van nieuwe informatie heeft het team zware criminaliteit van de Marechaussee gedurende langere tijd intensief onderzoek gedaan naar de mogelijke daders en dit heeft geleid tot de eerder genoemde aanhoudingen.

De verdachten zitten momenteel in beperkingen. Daarom kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : kmar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!