Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Landmacht toont solidariteit in Polen (video)

Geplaatst op: 25-1-2017

"Na ons jaren op stabilisatieoperaties te hebben gefocust, vraagt de veranderde situatie in de wereld ons om goed voorbereid te zijn op andere crises." Met die woorden moedigde commandant 43 Gemechaniseerde Brigade brigadegeneraal Jan Swillens de deelnemers aan Bison Drawsko 2017 aan.

Polen Jan Seillens bg jan17

Brigadegeneraal Swillens wordt begroet bij het begin van de oefening (fofo)

De oefening startte formeel met een parade van duizenden militairen en zwaar militair materieel uit de deelnemende landen. Militairen uit België, Canada, Estland, Duitsland, Nederland, Polen en de Verenigde Staten doen mee. De Koninklijke Landmacht traint samen met bondgenoten het grootschalige gevecht op het hoogste niveau, want als het er op aankomt, staat de Navo er.

Swillens: "We weten allemaal dat militairen geen nee kunnen zeggen wanneer zich een crisis aandient. Als het zover komt moeten we er klaar voor zijn. We treden dan op met andere landen. Samenwerken met bondgenoten is niet nieuw voor ons. Dat doen we al jaren. Met de oefening versterken we de Navo. We staan schouder aan schouder en beschermen samen."

Video: de parade bij de start van Bizon Drawsko

lees verder... 

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!