Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie doet stap terug op de Veleuwe

Geplaatst op: 6-2-2017

Het rijk moet tempo maken met het vinden van een nieuwe bestemming voor het defensiecomplex Kamp Nieuw Milligen. Dat bepleiten de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn. Langdurige leegstand moet worden voorkomen.


Op Kamp Nieuw Milligen zijn enkele specialistische eenheden van de Landmacht en Koninklijke Marechaussee ondergebracht. Het is een van de terreinen die Defensie gaat afstoten. Dat gebeurt al in het loop van dit jaar.
Het is aan het Rijksvastgoedbedrijf om een nieuwe bestemming te vinden. Die kijkt in zo'n situatie eerst naar de betrokken gemeente en provincie. Zij willen in dit geval graag meedenken en zien verschillende opties voor een nieuwe invulling. Een mooie zou zijn het gebied voor recreatie open te stellen, bijvoorbeeld met 'faciliteiten voor buitensport'. 'Een unieke kans een impuls te geven aan de vernieuwing van het toeristisch aanbod op de Veluwe', beschrijven burgemeester en wethouders van Apeldoorn. Nog dit jaar kan de afstotingsprocedure gestart worden.
Maar het kan ook een natuurgebied worden, of plaats bieden aan duurzame energie-opwekking. Omvorming tot een oefenlocatie voor politie of Defensie is een andere optie, en de provincie 'ziet potenties' in het idee er een nationale opvanglocatie voor grote crisissituaties van te maken. In elk geval mag het tempo omhoog bij het vinden van een nieuwe bestemming, vinden gemeente en provincie. De verwachting is dat nog dit jaar een zogenoemde afstotingsprocedure gestart kan worden, zegt woordvoerder Frank Wassenaar namens het Rijksvastgoedbedrijf.

Bron: De Stentor


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!