Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Chauffeur betrapt op illegaal taxivervoer

Geplaatst op: 7-2-2017

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft zaterdagavond 4 februari op de Luchthaven Schiphol een taxichauffeur betrapt op illegaal taxivervoer. Hij pachtte de taxivergunning van een ander maar reed voor zichzelf.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt; zo’n pachtconstructie is verboden. Ook krijgt hij een last onder dwangsom van 10.000 euro. Dat bedrag moet hij betalen als hij weer in de fout gaat. De ILT stelt nader onderzoek in naar de pachtconstructie.

Een taxi rijden op de vergunning van een ander zonder bij degene in loondienst te zijn, is verboden. Een taxichauffeur kan als zelfstandig ondernemer rijden maar dan moet de vergunning op zijn eigen naam staan. Of een chauffeur kan op de taxivergunning van een ander bedrijf rijden maar dan moet hij daar ook in loondienst zijn. Kosten en opbrengsten van de ritten zijn in dit verband voor de werkgever.

Bij de controle zaterdagavond bleek verder dat twee andere chauffeurs te lang hadden gereden zonder de verplichte rust. Zij krijgen ieder een boete die kan oplopen tot duizend euro. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, mogen zij pas weer passagiers meenemen als zij hun rust hebben gehad.

In totaal zijn zaterdag op Schiphol, met steun van de Koninklijke Marechaussee (KMAR), 18 taxi’s gecontroleerd. Ook vorige week hebben ILT en de KMAR daar controles gehouden. Daarbij is onder andere een snorder (illegale chauffeur) opgepakt die herhaaldelijk in de fout is gegaan. Hij moet nog een dwangsom van 12.000 euro betalen en heeft een nieuwe dwangsom in het vooruitzicht gekregen van 10.000 euro. Die moet hij betalen als hij weer wordt betrapt. Met de controles wil de ILT onder meer de veiligheid van passagiers en de verkeersveiligheid bevorderen en oneerlijke concurrentie tegengaan.

 

Bron: ILT - Ministerie van Infrastructuur en Milieu


Andere nieuwsberichten:

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!