Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Laatste Nederlandse helikopters verlaten Mali

Geplaatst op: 2-3-2017

De drie Nederlandse Chinook-transporthelikopters in Mali keren terug naar Nederland. Na 2 ½ jaar is daarmee de Nederlandse helikopterinzet voor MINUSMA ten einde. Vandaag nemen Duitse militairen de taken van het Nederlandse helikopterdetachement over.

Chinooks Mali nov16Nederland trekt zijn helikopters terug omdat het woestijnzand voor veel slijtage zorgt. Het trio krijgt nu groot onderhoud. In enkele maanden worden de toestellen volledig nagekeken en opgeknapt.

Trainen
Begin mei is ook al het materieel en personeel van het detachement weer terug in Nederland. Hier gaan de crews trainen om weer inzetbaar te zijn voor ook andere soorten missies met verschillende dreigingsniveaus.

Ondersteunen grondtroepen
De Chinooks vlogen zo’n 2.550 uur in Mali. Hun primaire taak was het ondersteunen van de Nederlandse grondtroepen. Met medische evacuaties redde het detachement meerdere keren mensenlevens. Daarnaast verplaatsten de toestellen grondtroepen en materieel. Hierdoor konden de militairen op de grond een veel groter gebied bestrijken en in kaart brengen.

De laatste 2 Apache-gevechtshelikopters keerden eind januari al terug naar thuisbasis Gilze-Rijen.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!