Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Reservisten werken aan droge voeten en vrede in Kosovo

Geplaatst op: 7-3-2017

Nederlandse reservisten werden afgelopen week ingezet om overstromings- en drainageproblemen in Kosovo op te lossen. Daarmee brachten ze en passant ook Albanese en Servische gemeenten om de tafel.

Elk voorjaar zorgen regen en smeltwater voor wateroverlast op en rond Pristina Airport. Dat is een probleem voor de civiele luchtvaart, maar ook voor het militaire deel van de luchthaven. Dat is essentieel voor de aanvoer van militairen en middelen van de Kosovo Forces (KFOR). Deze NAVO-missie zorgt in Kosovo voor veiligheid en bewegingsvrijheid, onder meer door te voorkomen dat Serven en Albanezen elkaar in de haren vliegen.

Civiel militaire interactie
Na de laatste overstromingen vroeg KFOR-chefstaf brigadegeneraal Patricia Anslow haar mensen na te denken over een oplossing. Daarop stak luitenant-kolonel Huib Rentzing, hoofd plannen van de Joint Logistic Support Group, zijn hand op. “Voor contact met militair en politiek leiders en andere lokale partijen in missiegebieden hebben we binnen Defensie het Civiel Militaire Interactie Commando. Daar zitten reservisten met uiteenlopende expertises, waaronder watermanagement.”

Lees verder... 

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!