Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Fotomiddag 'Mijn opa was een...'

Geplaatst op: 7-3-2017

Datum: 11 maart 2017, 12:00 - 17:00

Locatie: Museum Bronbeek, Velperweg 147 Arnhem

Heeft u vragen over uw eigen (familie)foto's over Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL)? Dan kunt u in museum Bronbeek terecht bij een expertteam dat probeert antwoord te geven op uw vragen.

Bronbeek oude indische fotoVoorouders
Mensen met voorouders die in het voormalige Nederlands-Indië woonden, werkten of er als militair dienden hebben vaak nog foto’s waarop hun familieleden in Indië staan afgebeeld. Ze krijgen die foto’s meestal uit een nalatenschap of vinden ze bij het opruimen van een huis. Het belang en de betekenis van die spullen is dan vaak niet duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dit materiaal wel veel vertellen over het leven van deze familieleden.

Expertise
De experts analyseren de foto’s aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen. Behalve foto’s zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Indien gewenst kunt u advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek.

Reserveren:
De fotomiddag vindt plaats in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum. Reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via nb.ravensbergen@mindef.nl.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!