Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Negen verstekelingen sloegen zelf alarm

Geplaatst op: 30-3-2017

Negen Iraakse en Afghaanse verstekelingen die woensdagochtend uit de laadruimte van een vrachtwagen bij de grensovergang Hazeldonk werden gehaald, blijken zelf alarm te hebben geslagen. De jonge mannen, die in Frankrijk ongezien in de laadruimte wisten te kruipen, dachten op weg te zijn naar Calais om uiteindelijk in Engeland te kunnen belanden. Maar toen ze in de gaten kregen dat de chauffeur koers zette richting Nederland, probeerden ze uit alle macht de aandacht te trekken in de hoop dat de wagen zou stoppen. Ze zwaaiden onderweg vanuit de geopende laaddeuren naar passerende automobilisten die op hun beurt de chauffeur alarmeerden. ,,Mogelijk heeft een van hen ook met een mobieltje naar de autoriteiten in België gebeld'', zegt een politiewoordvoerder.


De Spaanse chauffeur van de vrachtauto die groenten vervoerde, stopte uiteindelijk bij grensovergang Hazeldonk waar de Nederlandse politie zich over de verstekelingen ontfermde. Vluchtelingen en chauffeur zijn verhoord. De negen kunnen asiel in Nederland aanvragen. Doorgaans worden aangehouden illegalen in afwachting van wat er met hen gaat gebeuren in een detentiecentrum vastgezet. Dat duurt maximaal een half jaar. Vaak worden ze uitgewezen naar het herkomstland.


Het aantal illegale vreemdelingen dat in Nederland wordt aangehouden, groeit. Vorig jaar gebeurde dat bij marechaussee-controles 1.280 keer. Een stijging van 40 procent ten opzichte van 2015.

Bron: BN De Stem


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!