Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

OM ziet aantal zaken mensensmokkel verdubbelen

Geplaatst op: 3-4-2017

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de afgelopen jaren het aantal zaken waarbij sprake was van mensensmokkel flink zien stijgen. 

In de bestrijding van mensensmokkel wordt samengewerkt met opsporingsdiensten, maar ook met de veerdiensten waar de gesmokkelden worden aangetroffen. Op dinsdag 4 oktober heeft de rechtbank Rotterdam in één dag drie van dergelijke zaken behandeld. Op donderdag 6 april a.s. organiseert het OM wederom een themazitting met vier mensensmokkelzaken.

hond migratie hond feb16In 2013 en 2014 werden bij het OM Rotterdam 23 van dergelijke zaken aangebracht. In 2015 verdubbelde dat aantal naar 20 en in 2016 is het aantal zaken weer verdubbeld, naar ruim 40.

De gesmokkelden worden veelal aangetroffen in vrachtwagens, al dan niet met verborgen ruimtes, die met een veerdienst naar het Verenigd Koninkrijk gaan, maar er dienen zich ook mensen aan die in min of meer georganiseerd verband met een ticket bij de boot komen. Ook worden gesmokkelden gevonden als passagiers in personenauto’s en bijvoorbeeld campers.

De controles worden uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee (KMar), alsmede door een gespecialiseerde dienst van de politie (AVIM) en de Douane. 

Op 6 april worden vier zaken met in totaal zes verdachten behandeld. 

Bron: blikopnieuws.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!