Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Vrouw vervoert goudstaven in handbagage

Geplaatst op: 6-4-2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandag 3 april een 40-jarige vrouw uit Estland aangehouden op verdenking van witwassen. Zij had drie goudstaven van elk 1 kilo en cash geld in haar handbagage met een waarde van rond de € 127.000.

Goudstaven in bagage apr17De vrouw wilde van Schiphol naar Estland vliegen toen de ontdekking bij de securitycontrole werd gedaan. Hierop is de Douane ingeschakeld. Ze vertelde dat ze het goud had gekregen als cadeau van een vriend. Over de waarde kon de vrouw niets vertellen of aantonen.

Witwassen
Gezien de wijze van vervoer en de discutabele verklaring is de dame overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee op verdenking van witwassen. Inmiddels is zij in vrijheid gesteld. Het goud en het geld blijven nog wel onder beslag, waarbij volop onderzoek wordt gedaan naar de herkomst.

SVLM
De Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD doen binnen het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit geschiedt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen te gaan, zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : kmar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!