Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nederlandse militair adviseur bij Veiligheidsraad VN

Geplaatst op: 8-4-2017

Commandeur Peter van den Berg is vanaf vandaag Militair Adviseur bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Het gaat om een tijdelijke functie die volgt uit een niet-permanente zetel van Nederland in de VN Veiligheidsraad.

Berg van den, Commandeur apr17De in 1962 geboren Van den Berg begon zijn carrière in 1980 op het Koninklijk Instituut voor de Marine en studeerde daarnaast operationele analyse en wiskundige strategieën aan de Technische Universiteit Delft.

Van den Berg vervulde in zijn loopbaan diverse operationele en (internationale) staffuncties, afgewisseld met plaatsingen in het onderwijs en op personeelsgebied. Ook was hij liaisonofficier op het hoofdkwartier van het US Central Command in Florida en gaf hij als chef staf van de Netherlands Maritime Force sturing aan de internationale certificering van deze maritieme brigadestaf.

Hij voerde het commando over verschillende schepen zoals M-fregat Zr. Ms. Van Speijk, amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam en het logistieke bevoorradingsschip Zr. Ms. Karel Doorman. Met de laatste bracht hij in 2015 hulpgoederen naar het door ebola getroffen gebied in West-Afrika. In datzelfde jaar werd hij de hoogste baas op het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!