Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Buschauffeurs vrezen terroristen en eisen controle door marechaussee

Geplaatst op: 21-4-2017

FlixbusDe marechaussee moet passagiers van de internationale buslijnen van Flixbus vaker en beter controleren. Hiervoor pleit Jesper Vis, de nieuwe directeur van het busbedrijf, in de IJmuider Courant.

Flixbus onderhoudt meerdere lijnverbindingen vanaf onder meer Amsterdam met andere steden in Europa. Alleen al vanaf station Amsterdam Sloterdijk vertrekken dagelijks ruim vijftig bussen. Anis Amri, de dader van de aanslag in Berlijn, vluchtte via het busnetwerk van Flixbus naar Italië, waar hij uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten.

“We doen alles wat we mogen doen. Zonder paspoort komt niemand de bus binnen”, verklaart Vis. Buschauffeurs mogen echter niet in bagage van passagiers kijken, iets wat de politie wel mag doen. De directeur ziet dan ook graag controles bij de bushalte. “We zijn met politie en marechaussee in gesprek. In ieder geval delen we passagierslijsten met de autoriteiten.’’

Volgens Vis worden de bussen nu nog vaak onderweg gecontroleerd. “Maar het is voor onze chauffeurs lastig te bepalen of een paspoort vals is. Wij willen meer controles bij de bushaltes zelf.”

Het van oorsprong Duitse Flixbus is twee en een half jaar geleden begonnen met het aanbieden van busdiensten in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf naar eigen zeggen in ons land 3,3 miljoen passagiers vervoerd.

Bron: WNL, diverse media


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!