Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Marechaussee voorkomt gevaarlijke mensensmokkel in koelwagen

Geplaatst op: 28-4-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmorgen twee mannen aangehouden voor mensensmokkel. Door de aanhouding is een risicovolle smokkel van tien Vietnamezen in een koelwagen voorkomen.

HvH doorlaatpost kade jul16De Marechaussee deed onderzoek naar een zaak waarbij vreemdelingen via een koelwagen van Rotterdam naar Engeland gesmokkeld zouden gaan worden. Hierbij kwam de Marechaussee een 39-jarige Brit op het spoor. Dat spoor leidde uiteindelijk naar een woning in Den Haag. Daar werden de tien Vietnamezen aangetroffen die naar Engeland gesmokkeld moesten worden. Onder hen waren vijf minderjarigen (drie meisjes en twee jongens tussen de 11 en 17 jaar). De Britse man werd in een auto aangehouden in de buurt van de woning. In zijn auto zaten nog een Syrische man en vrouw met een vals document.

Naast de Brit heeft de Marechaussee ook een 37-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is de bewoner van het huis en was aanwezig toen de Vietnamezen werden aangetroffen. 

Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam verder onderzoek in deze zaak. De mannen zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron : KMar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!