Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Gebundeld drugsteam vergroot slagkracht

Geplaatst op: 1-5-2017

'Expertise delen en samen boeven vangen' . Elke dag weer haalt de Koninklijke Marechaussee op Schiphol alles uit de kast om drugskoeriers te pakken die Europa proberen in te reizen. Sinds april 2016 gebeurt dit met een team dat de slagkracht van de drugsbestrijders merkbaar heeft vergroot. "We kunnen nu meer zaken oppakken dan vroeger", constateren adjudanten Eric en Dennis, coördinatoren Recherche van de eerstelijns-drugsbestrijding op Schiphol. KMarMagazine ging in de vroege uren met het nieuwe drugsteam op pad.

drugsteam bij TUI vlucht 325Douane en Marechaussee houden vooral risicovluchten uit Curaçao in de gaten. "De Antillen gelden als doorvoerhaven voor verdovende middelen uit Zuid-Amerikaanse 'bronlanden'."

"Zijn dit bazen of ezels?" Gekleed als toerist volgt adjudant Dennis op Schiphol drie mensen die zich in zijn ogen schimmig gedragen. Wanneer ze een simkaart kopen, sluipt hij ongemerkt dichterbij. Wat gebeurt er precies? Dennis is van het vorig jaar opgerichte eerstelijns-drugsbestrijdingsteam dat de Douane onder andere helpt om drugskoeriers, in jargon ezels, en hun bazen op te sporen en aan te houden. De nieuweling krijgt de smaak steeds beter te pakken.

De drie zijn die ochtend vroeg in Amsterdam aangekomen met een vlucht uit Curaçao. "De Antillen gelden als doorvoerhaven voor verdovende middelen die in Zuid-Amerikaanse 'bronlanden' worden geproduceerd", legt Dennis uit. Terwijl de drugsbestrijders van de KMar toekijken, ondergaan de passagiers een '100 procent', ofwel verscherpte douanecontrole. Wordt een koerier gepakt, dan is het aan de Marechaussee om de zaak strafrechtelijk af te handelen.

Lees volledig artikel.

Bron : Kmarmagazine


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!