Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Bijzondere explosievenspeurhond in de maak bij Defensie

Geplaatst op: 12-5-2017

WOENSDRECHT - Defensie werkt aan een opleidingsprogramma voor honden die explosieven opsporen in rijdende voertuigen of op mensen die zich bewegen. Deze bijzondere speurneuzen zijn een antwoord op de toenemende dreiging van aanslagen door terroristen. '

HvH hond mensensmokkel jun15"Zodra de geur van een explosief zich in de lucht bevindt, gaat hij er naar op zoek. Zo kan de hond een 'wandelend explosief' opsporen", zegt adjudant Willy Stevens van het Defensie Expertise Centrum Diensthonden op vliegbasis Woensdrecht. 

Nu worden nog honden afgericht die explosieven opsporen langs een route (onder de grond) of bommen die zich op mensen, in gebouwen of voertuigen bevinden. Stevens: ,,We merken dat de wereld veranderd en terroristen andere methodes gebruiken om aanslagen te plegen. Kijk bijvoorbeeld naar de aanslag op vliegveld Zaventem in België. Dat is voor ons reden om de wijze van zoeken door onze honden  aan te passen."

Op dit moment werkt defensie nog aan het ontwikkelen van het opleidingsprogramma. Stevens verwacht dat de eerste bijzondere speurhonden en hun geleiders eind dit jaar worden opgeleid.

Stevens kreeg woensdagmiddag een bijzondere erkenning voor zijn verdiensten. Hij ontving een hoge militaire onderscheiding.

Bron : bndestem.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!