150.000 mensen bij Landmachtdagen

Gepubliceerd op: 15-5-2017

Zo'n 150.000 mensen hebben deze week de Landmachtdagen van Defensie meegemaakt. Het ministerie heeft dat bekendgemaakt na de afsluitende dag, waarop bezoekers op twaalf locaties in het land konden kennismaken met de Landmacht.

Afbeelding verwijderdIn Rotterdam waren mensen welkom op het terrein rond de Euromast. Ruim 60 militairen van het 41 Pantsergeniebataljon vertelden er over hun werk, materialen en voertuigen. Ook in onder meer Soesterberg, Havelte en Weert waren activiteiten georganiseerd.

Onder de 150.000 belangstellenden worden ook de 50.000 bezoekers gerekend van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere (foto). Daar liet niet alleen Defensie, maar ook de politie, de brandweer, de GGD en de Reddingsbrigade zien hoe ze werken.

Eerder deze week waren er vooral activiteiten voor scholieren. Zo gingen militairen langs bij basisscholen, waar ze vertelden over hun werk en samen met de kinderen lichamelijke oefeningen deden op het schoolplein. Gisteren bezochten 2500 middelbare scholieren het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.


Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief