Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

WannaCry: Microsoft boos, gevolgen vallen mee

Geplaatst op: 16-5-2017

De grootschalige cyberaanval die sinds vrijdagavond in meer dan honderdvijftig landen computers heeft besmet met ransomware, heeft in Nederland nauwelijks gevolgen gehad.

cyber security dec16-Directeur Patricia Zorko van het Nationaal Cyber Security Centrum zegt tegen de NOS dat het waarschuwingssysteem goed heeft gewerkt en dat Nederland er daarom relatief goed vanaf is gekomen. Op internationaal vlak, beschuldigt ict-gigant Microsoft de NSA ervan om een eerder lek te hebben verzwegen. Als de NSA daar wel ruchtbaarheid aan had gegeven, was de cyberaanval mogelijk te voorkomen geweest, meent het bedrijf.

In Nederland werden alleen betaalautomaten van parkeergarages van Q-Park getroffen door de cyberaanval. Het NCSC heeft vooralsnog geen meldingen gekregen van hacks bij andere bedrijven, ook niet op deze maandagochtend waarbij veel netwerken worden ingeschakeld.

Zorko benadrukt dat bedrijven alert moeten blijven op een aanval. ‘Want helemaal honderd procent risicovrij zijn wij hier ook niet’, zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal. Het Nationaal Cyber Security Centrum is zelf ook alert op nieuwe aanvallen of varianten van het virus.

Lees verder...

Bron : computable.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!