Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Veroordeelde terrorist opgepakt op vliegbasis Volkel

Geplaatst op: 17-5-2017

Een veroordeelde terrorist is vorige week opgepakt op vliegbasis Volkel. Dat melden diverse media. De man is aanhanger van terreurgroep IS. Hij was aan het werk op de vliegbasis toen hij werd opgepakt.

In september 2015 werd de man aanhouden bij de Turks-Syrische grens. Volgens de rechter wilde hij zich toen aansluiten bij een terroristische organisatie. Daarvoor kreeg hij twee jaar cel. De rechter omschreef de man als „voorstander van IS”.  Sinds enkele maanden is de man op vrije voeten. Hij doet graafwerk op de vliegbasis voor een bouwbedrijf. Er zijn strenge toegangseisen. Bezoekers moeten zich altijd legitimeren en er zou een achtergrondcheck uitgevoerd moeten worden.

De man viel op toen hij foto’s aan het maken was op de Brabantse vliegbasis, dat is verboden. Toen bleek dat hij een veroordeelde terrorist was, is hij onmiddellijk aangehouden door de marechaussee. Na twee dagen is hij vrijgelaten omdat er geen aanwijzingen waren dat hij strafbare feiten wilde plegen. Het Openbaar Ministerie en Defensie hebben dit aan RTL Nieuws bevestigd.
 
Een woordvoerder van Defensie noemt het een vervelend incident, maar geen reden tot paniek. „Wij doen onderzoek hoe dit gegaan is en om te kijken of we iets niet goed hebben gedaan”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. (uit de media).

Bron: diverse media


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!