Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Integrale controle “Korridorfahndung”

Geplaatst op: 18-5-2017

foto van Koninklijke Marechaussee (officiële pagina).De Koninklijke Marechaussee heeft op 17 mei 2017, tezamen met Nederlandse en Duitse partners, een grote controle op alle belangrijke toegangswegen vanuit Duitsland naar Nederland gehouden. Tijdens deze “Korridorfahndung” werden voertuigen uit de verkeersstroom voor controle geselecteerd Aan deze actie, die op initiatief van de Landespolizei Osnabrück plaatsvond, namen buiten de Koninklijke Marechaussee , de Nationale Politie, Douane en de Duitse Zoll en de Landes- en Bundespolizei deel.

De Koninklijke Marechaussee heeft van 4 uur s ’middags tot middernacht ruim 600 voertuigen en ongeveer 1300 personen gecontroleerd. Hierbij zijn in het totaal zes illegale vreemdelingen onderkend en werden vier valse rijbewijzen, een valse ID-kaart en een vals paspoort aangetroffen. Ook werd € 540 aan openstaande geldboetes geïncasseerd en kregen twee personen een bekeuring voor het bezit van een vlindermes en pepperspray.

Er zijn zes verdachten van Zweedse, Algerijnse, Italiaanse en Poolse nationaliteit door de Koninklijke Marechaussee aangehouden vanwege het bezit van valse of vervalste documenten. De documenten zijn inbeslaggenomen. Twee Nederlandse mannen zijn gearresteerd als verdachten van witwassen. In hun auto werd ruim 12.000 euro aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen goede verklaring geven. Het geld is in beslag genomen en de beide mannen zijn ingesloten. Verder werd er een Hongaarse man aangehouden die nog een gevangenisstraf van 119 dagen moet uitzitten. Ook deze man is ingesloten.

Bron: KMar

 


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!