Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Litouwen - om Rusland af te schrikken

Geplaatst op: 28-5-2017

Nederlandse militairen trainen de komende jaren in Litouwen. De internationale eenheid waar zij bij horen lijkt daar op oefening te zijn, maar de militairen moeten ieder moment klaarstaan voor een eventuele confrontatie met Rusland.

Litouwen Buitse Leopard 235In enkele ogenblikken is het gevecht voorbij. "We kunnen niet verder. Een van ons is gewond aan zijn arm", roept de leider van een zestal Duitse militairen over de radio. Met geweren en een antitankraket hadden ze zich in een greppel in het Litouwse bos verscholen. Even later springen schietende Nederlandse infanteristen vanuit de dichte bebossing in de greppel. Een van hen maakt nog een grapje tegen zijn Duitse collega's. "Deze kant op, verdomme", maant hun commandant zijn manschappen om snel verder te trekken.

Honderden Duitse en Nederlandse militairen trainen deze maand samen op een Litouws oefenterrein bij het dorpje Pabrade, in het oosten van het land op twintig minuten rijden van de Wit-Russische grens. In juni arriveren hun Noorse collega's. Dan zal de duizend man sterke Navo-eenheid als één geheel meedoen aan de jaarlijkse grote voorjaarsoefening van het Litouwse leger.

lees meer...

Bron: trouw.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!