Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Luchthaven pakt wachtrijen aan met 3D scans

Geplaatst op: 29-5-2017

De overvolle luchthaven Schiphol gaat volgend jaar 67 nieuwe 3D-scans installeren bij de veiligheidscontroles. Dat moet de doorstroom van reizigers verbeteren en wachttijden fors verminderen. Laptop en vloeistoffen hoeven dan niet meer uit de handbagage.

Self Service pasp.control mei17Een praktijkproef met zo'n high-tech securityapparaat in de vertrekhal geeft volgens Schiphol goede resultaten. ,,Formeel moet de stabiliteit nog vastgesteld worden door de autoriteiten. Daarna maken we de definitieve keuze", aldus de woordvoerder. Beveiligingsmensen zijn blij met de miljoeneninvestering, omdat hun werkdruk met geïrriteerde passagiers zal verminderen. Schiphol gaat ook nieuwe software installeren om passagiersstromen te voorspellen en zo wachtrijen te ontlasten. ,,Het huidige systeem is verouderd."

Schiphol kan duizenden claims tegemoet zien van luchtreizigers die hun vlucht hebben gemist door veel te lange rijen in pieken. De luchthaven gaat het uren wachten nu te lijf met 3D-scans, een betere planning om passagiers in goede banen te leiden en met de ‘Microsoft Hololens'. ,,We wachten op het groene licht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en onze grootste gebruiker KLM. Onze voorkeur gaat uit naar de 3D-scans, waarbij laptops en vloeistoffen in de handbagage mogen blijven", aldus de woordvoerder. Hoeveel dat gaat kosten is volgens hem nog niet bekend.

lees verder...

Bron : leidschdagblad.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!