Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Weekoverzicht Defensieoperaties

Geplaatst op: 31-5-2017

Eenheden van Defensie in het Caribisch gebied ruimden olie op op Bonaire. Dat gebeurde op verzoek van Stichting Natuurparken Bonaire. Zo’n 30 landmachtmilitairen, gehuld in beschermende kleding, verwijderden het kleverige goedje in de Lagun aan de oostkust van Bonaire. 

De militairen van 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht waren in het gebied voor een oefening toen de olie het gebied vervuilde.

Litouwen Duitse tank mei 17Ook op Aruba werden olieresten aangetroffen. Hier hielp personeel van Marinierskazerne Savaneta met het in kaart brengen van de vervuiling. Op Curaçao is met behulp van een drone van Defensie een vergelijkbare actie uitgevoerd bij Sint Jorisbaai. De olie is vermoedelijk afkomstig uit Trinidad waar eind vorige maand een opslagtank van een lokale raffinaderij olie gelekt.

Litouwen
Nederland levert een bijdrage aan de Enhanced Forward Presence vanuit Rukla in Litouwen. Het hier gelegerde bataljon bestaat uit Belgische, Duitse Nederlandse en Noorse militairen. De militaire aanwezigheid in de Baltische Staten onderstreept de solidariteit van de NAVO met Litouwen, Estland, Letland en Polen.

Lees dit en meer in een overzicht van Defensieoperaties in de week van 22 tot 29 mei.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!