Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Marinefregat na bewezen diensten weer thuis

Geplaatst op: 18-6-2017

Zr. Ms. van Amstel is vanuit het Caribisch gebied teruggekeerd in Den Helder. Als stationsschip in de West maakte het fregat zich de afgelopen maanden zeer verdienstelijk. Zo onderschepte het 4 keer een grote partij drugs. 

De drugsvangsten, alle in april, volgden elkaar snel op. Nog voordat de eerste verdachten en verdovende middelen waren overgedragen aan de kustwacht, rekende de Van Amstel een 2e smokkelvaartuig in. Beide vangsten waren goed voor 1.000 kilo cocaïne. Ongeveer zo’n zelfde hoeveelheid maakte de Van Amstel nog eens buit bij 2 andere acties. Alle onderscheppingen gebeurden in nauwe samenwerking met de Amerikaanse marine en kustwacht. 

Olie

De bemanning van het marinefregat maakte zich ook op ander gebied nuttig. Zo ruimden de militairen olieresten aan de noordkust van Curaçao. Het kleverige goedje was daar waarschijnlijk terechtgekomen door een lekkende olietank in Trinidad. Ander Defensiepersoneel in het Caribisch gebied hielp eerder olie te verwijderen op Bonaire, Klein Curaçao en Aruba.

Stationsschip

De Koninklijke Marine heeft permanent een stationsschip in het Caribisch gebied. Het maakt in die rol deel uit van een multinationale anti-drugsoperatie. Drugsbestrijding is 1 van de hoofdtaken van Defensie in de West.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!