Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Twee Purmerenders veroordeeld tot 7 jaar celstraf

Geplaatst op: 23-7-2017

Haarlem – Twee Purmerenders zijn donderdag 20 juli 2017 door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 7 jaar celstraf. De Purmerenders Paul van de W. (50) en Remon N. (46) werden tot 7 jaar veroordeeld omdat ze samen met 4 anderen een criminele organisatie zouden vormen. Volgens de rechtbank is vast komen te staan dat Paul van de W. in zijn functie als douanier bij een postbedrijf zich lieten omkopen door Remon N. om drugs vanuit Zuid-Amerika via Schiphol het land in te krijgen

Ook een collega van van de W. was bij deze zaak betrokken. De 34 jarige Angelique van Z. uit Haarlem had invloed op de inroostering van de douaniers bij het postbedrijf. Op de dagen dat de drugs werden afgeleverd zorgden de twee douaniers dat zij samen stonden ingeroosterd. Van Z. is veroordeeld tot 3.5 jaar. Op die manier hebben zij in 2015 zeker 8 kilo cocaïne, verstopt in 96 flessen olijfolie, het land ingesmokkeld. In oktober van dat jaar werd de cocaïne in beslag genomen door de Koninklijke Marechaussee.

Ten tijde van het onderschepte transport in oktober 2015 had de marechaussee het gezelschap al een tijd in de gaten. Telefoons werden afgetapt en in de auto van N. was afluisterapparatuur geplaatst. Zo wisten de autoriteiten wanneer het pakket via DHL naar Nederland zou komen, hoe het zou komen en dat het was bestemd voor een garagebedrijf in Amsterdam.

De drie andere verdachten werden veroordeeld tot respectievelijk 6 jaar, 18 maanden en een jaar voorwaardelijk.

Bron : regiopurmerend.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!