Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Regeringsvliegtuig KBX verlaat Nederland

Geplaatst op: 4-8-2017

DEN HAAG - Het voormalige regeringsvliegtuig PH-KBX heeft donderdag om 12.00 uur definitief Nederland verlaten. De oranje Fokker 70 krijgt een nieuw leven als vip-toestel in Australië.

PH-KBXHet toestel doet er vijf dagen over om zijn bestemming te bereiken. Zoals eerder aan het licht kwam bij een recent staatsbezoek door koning Willem-Alexander kan het oude regeringsvliegtuig niet zonder tussenstops naar Australië vliegen.

De overtocht wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijf Southern Cross International. Deze onderneming is gespecialiseerd in het afleveren van nieuwe en gebruikte vliegtuigen.

Opvolger
Nadat het vliegtuig is uitgeschreven in Nederland gaat het toestel verder vliegen onder de registratie ‘VH-KBX’. De Rijksoverheid heeft het in Nederland gebouwde toestel verkocht voor 3,7 miljoen euro aan de Australische luchtvaartmaatschappij Alliance Airlines.

De opvolger van de KBX moet nog gebouwd worden. Het kabinet heeft gekozen voor een gloednieuwe Boeing Business Jet van 92,7 miljoen euro. Aanvankelijk werden de kosten geraamd op een bedrag tussen de 50 en 90 miljoen euro.

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!