Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

HvH : illegalen zwemmen naar ferryterrein

Geplaatst op: 9-8-2017

Illegale migranten zetten vaker hun leven op het spel om via Hoek van Holland naar Engeland te reizen. Ze zwemmen nu zelfs via de Nieuwe Waterweg naar het ferryterrein.

HvH mensensmokkel okt16 350De Koninklijke Marechaussee maakt zich zorgen over de nieuwste trend, stelt woordvoerder Steven Comba. Op het ferryterrein wachten vrachtwagens om te worden ingescheept naar het Verenigd Koninkrijk. In de eerste helft van dit jaar pakte de marechaussee 580 ‘inklimmers’ op, mensen die zich verstoppen in trucks. Het merendeel – 68 procent – is Albanees.

De afgelopen maanden is het meermaals voorgekomen dat immigranten via het water de vrachtwagens proberen te bereiken, bevestigt ferrymaatschappij Stena Line. De mannen springen buiten het vrachtwagenterrein in het water en zwemmen om het hek heen, dat ongeveer twee meter de Nieuwe Waterweg insteekt. De parkeerplaats grenst aan het water en is aan de overige drie kanten omheind.

Schrikdraad
Het zwemmen is een gevolg van verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is de omheining de afge­lopen dagen deels met schrikdraad uitgerust en patrouilleert de marechaussee regelmatig met speurhonden. Sinds kort wordt ook een helikopter ingezet. Ook heeft de gemeente Rotterdam de begroeiing rondom het Stena Line-terrein verwijderd voor beter overzicht.

Zwemmen in de Nieuwe Waterweg is levensgevaarlijk. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) laat bij monde van Ron Zegers weten dat dit aan de stroming ligt. ,,Die kan wel 8 à 9 kilometer per uur zijn. Belangrijk is hoe vaardig de zwemmers zijn. Gelukkig hebben we nog niks met immigranten mee­gemaakt, maar dat kan morgen anders zijn.''

Bron : ad.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2017

Tweede kwartaal 2017

Eerste kwartaal 2017

Nieuwsberichten van voor 2017

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!