Nederlandse sporters presteren top op Invictus Games (video)

Gepubliceerd op: 29-9-2017

Met inmiddels 6 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles is de Nederlandse ploeg van de Invictus Games in Toronto (Canada) nu al zeer succesvol.

Voormalig landmachtmilitair Paulus Mathijssen was wederom de koning van de atletiekbaan, op de weg prolongeerden de blinde oud-luchtmobieler Daniel Knegt en zijn piloot Koen de Leeuw hun titels op de tandem. Sergeant 1 Kelly van Dongen heeft nu alle kleuren medailles in haar prijzenkast. In Orlando haalde ze al brons bij het indoorroeien. Dinsdagavond voegde ze er dinsdagavond zilver en goud aan toe.

Het was echter niet alleen goud wat er blonk. In High Parc verraste eerste luitenant (landmacht) Frens Hartgers met een derde plaats op de tijdrit. Verdriet was er voor ploeggenoot en teamcaptain Edwin de Wolf. Ondanks dat de Britse prins Harry hem bij de start aanmoedigde, ging het meteen al mis. "Ik mikte op een medaille. Mijn voet schoot uit het klikpedaal van de trapper. Dat scheelde me meteen veel snelheid en dus te veel tijd." De Wolf werd uiteindelijk vierde.

Lees meer voor foto's en video....  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief