Terugblik Contactmiddag SMC Badhoevedorp 2010

Gepubliceerd op: 27-5-2010

Opnieuw werd de jaarlijkse Contactmiddag "Amsterdam" gehouden op donderdag 27 mei 2010 wederom in het KEK gebouw op het terrein van de voormalige brigade Badhoevedorp.

contactmiddag badhoevedorp 2010 welkom
Welkom Leden Marechaussee Contact
                               

Bezoekers van deze Contactmiddag die met eigen vervoer arriveerden werden via een enorm matrix bord, met daarop "Welkom Leden Marechaussee Contact" verwezen naar een nabij gelegen parkeerplaats.

In zijn welkomstwoord sprak de voorzitter van de Reüniecommissie, Roel Gras, zijn dank uit aan de Districtscommandant brigade-generaal Rob Veltman voor het beschikbaar stellen van de ruimte in het KEK-gebouw op het terrein van de voormalige brigade Badhoevedorp. Deze locatie omvat hoofdzakelijk de huisvesting van KMar personeel van de Brigade Operationele Ondersteuning.

De old-timers onder de gasten, die ooit dienst deden op Schiphol (Oost) vanuit deze locatie konden zich de brigade van destijds maar moeilijk weer voor de geest halen.

Roel Gras nodigde de aanwezige gasten uit een ogenblik stil te zijn ter nagedachtenis aan de begunstigers van de SMC die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen.

contactmiddag badhoevedorp 2010 Gras - van Mourik
Eltn John van Mourik (l) en Roel Gras

Districtscommandant, brigade-generaal Rob Veltman, liet zich vertegenwoordigen door eerste luitenant John van Mourik. Hij liet de aanwezigen weten dat de Districtscommandant tot zijn grote spijt zelf niet aanwezig kon zijn. Roel Gras verzocht van Mourik om vooral de dank van de SMC over te brengen aan de Districtscommandant voor het verlenen van zijn medewerking aan het tot stand komen van deze Contactmiddag.

contactmiddag badhoevedorp 2010 ME
tja, niet te vergelijken met de VW-busjes uit de zestiger jaren vorige eeuw

Als bijzonderheid was voor deze Contactmiddag speciaal een nieuw model ME-voertuig op het terrein opgesteld, zodat de deelnemers ruim de gelegenheid hadden deze nieuwe Mercedes-Benz van binnen en buiten te bewonderen. Deze nieuwe voertuigen, 39 in totaal, gaan de sterk verouderde VW-Transporters vervangen en bieden optimale bescherming aan de gebruikers. Tja, en natuurlijk niet te vergelijken met de VW-busjes 'uit die goede oude tijd' zoals uit diverse opmerkingen te ontwaren viel.

contactmiddag badhoevedorp 2010

Deze Contactmiddag, waaraan meer dan veertig personen deelnamen was wederom een groot succes. De grote opkomst laat zien dat er wel degelijk behoefte bestaat het opnieuw jaarlijks samenkomen om elkaar weer te ontmoeten en om de tijden van vroeger nog eens te belichten en te vergelijken met de Koninklijke Marechaussee van nu.

Er wordt teruggekeken op een bijzonder geslaagde Contactmiddag, die overigens werd besloten met een voortreffelijke rijstmaaltijd verzorgd door cateringsbedrijf Paresto. Organisatie en deelnemers hopen bij gelegenheid weer gebruik te mogen maken van deze unieke locatie.

Klik hier voor meer foto's.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief