Landelijke Politiedag 2006 Zuid-Holland Zuid

Gepubliceerd op: 14-10-2006

Zaterdag 14 oktober 2006 vindt de Landelijke Politiedag 2006 plaats. Voor de regio Zuid-Holland-Zuid zal deze dit jaar op het Recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwehuisjesweg in Mijnsheerenland (Hoeksche Waard) plaatsvinden. De Politie en haar veiligheidspartners voorzien de dag van spectaculaire demonstraties en informatieve stands.

Bezoekers van alle leeftijden kunnen zich van 10.00 tot 16.00 uur rondom het parkeerterrein van het recreatieoord vermaken. De dag wordt op sensationele wijze geopend met het binnenvliegen van de Politiehelikopter!

Het thema van de dag is "Burger in blauw". Om dit thema in te vullen, wordt er veel aandacht besteed aan de wijkpolitie. De inwoners van de Hoeksche Waard kunnen in de tent op een leuke manier kennis maken met hun buurtagent. Er is ook aandacht voor SMS-Alert.
Op de Landelijke Politiedag zijn behalve de Politie, ook de Brandweer en de Ambulancedienst aanwezig. Zij vermaken en informeren de bezoekers op deze feestelijke dag. De Koninklijke Marechaussee vertegenwoordigt zichzelf en er zijn verschillende voertuigen te bewonderen.

Voor de kinderen is er ook weer veel te beleven. Er is een kinderhoek aanwezig, waar ze kunnen knutselen en geschminkt kunnen worden en verder geeft Agent Bromsnor preventietips tegen zakkenrollen. Voor de jongeren is er een JIP/JOP jongerenbus aanwezig waar ze even lekker kunnen zitten en informatie kunnen krijgen. U kunt een leuke foto van uzelf of uw kinderen laten maken met een favoriet politievoertuig, voor een kleine bijdrage van 1,-. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun, een stichting voor het goede doel.

Als één van de hoogtepunten zal de Forensische Opsporing op een 'CSI-achtige' wijze inzicht geven in hun werkzaamheden. Twee experts geven de gehele dag een 'plaats delict' -en sporenonderzoek demonstratie.

Bron: via Nieuwsbank

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief