Terugblik SMC contactdag Overloon

Gepubliceerd op: 2-12-2010

Op 30 november vond de laatste activiteit van de SMC-reüniecommissie in 2010 plaats. Hoewel barre winterse weersomstandigheden heersten hadden 74 van de 80 aangemelde deelnemers de weg naar het Liberty Park in Overloon gevonden.

Na een ontvangst met koffie en Limburgse vla - ondanks het feit dat Overloon enkele kilometers van de Liberty Park 1Limburgse grens in Brabant ligt - volgde een interessante rondleiding door het imposante documentatiecentrum van het museum. De indrukwekkende presentatie van veel aspecten van de tweede wereldoorlog , van de opkomst van het Nazisme in Duitsland via de slag bij Overloon tot de bevrijding van ons land, maakte veel indruk op de aanwezige SMC-ers en hun partners.

Na de rondleiding volgde een interessante presentatie over de dagelijkse gang van zaken voor Nederlandse gezinnen in oorlogstijd en de eerste jaren daarna door de dames Teunissen en Manders van het museum. Voor menig aanwezige een herkenning van en herinnering aan hun prille en minder prille jeugdjaren.

Met een Brabantse koffietafel en een gezellig samenzijn eindigde de laatste activiteit van de Stichting Marechaussee Contact in 2010. Reden genoeg voor een woord van dank aan de voorzitter van de reüniecommissie Roel Gras, die meedeelde al weer bezig te zijn met de voorbereiding van SMC-activiteiten in 2011.

Gezien de te verwachten weersomstandigheden kozen veel SMC-ers voor een terugreis direct na de lunch, tevreden keerden zij huiswaarts.

Ga naar het fotoalbum voor een fotoimpressie van deze dag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief