Terugblik Suriname-reünie oud-marechaussees in Museum KMar

Gepubliceerd op: 16-4-2011

Op 14 april 2011 kwamen 27 oud-marechaussees die ooit in de toenmalige kolonie Suriname gediend hebben bij het Wapen bij elkaar. Even was de dependance van het Marechausseemuseum een nostalgische stukje Suriname.

Na een welkomstwoord door Roel Gras, namens de reüniecommissie van de Stichting Marechaussee Contact, vertelde oud-marechaussee en -politieman Piet van Wijk over zijn project ‘Preventie van Burn-out bij Surinaamse Politiepersoneel’. Hij was zojuist teruggekeerd van een bezoek aan Suriname waar hij de Surinaamse Politie ondersteunt bij het voorkomen van Burn-out.

suriname reunie 2011

De reünie had geen vastomlijnd programma, ’Ontmoeten en Bijpraten’ was het enige programmapunt. Dit gebeurde door sommigen al wandelend door Museum of Buren en door anderen onder het genot van een drankje aan de dependancetafels. Rond vijf uur werd een buffet aangericht, waar de Surinaamse kern van oud-marechaussees eerst vol bewondering langs liep om er vervolgens van te genieten.

Met een dankjewel aan de organisatoren en een ‘Tot volgend jaar’ kwam een einde aan een geslaagde bijeenkomst. Een uitvoerig verslag is te lezen in Marechaussee Contact van juli 2011.

Klik hier voor een fotoverslag van deze bijeenkomst.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief