Terugblik op : Jaarlijkse Algemene Reünie SMC

Gepubliceerd op: 19-10-2006

Op 19 oktober 2006 heeft de 45e Reunie van onze Stichting plaatsgevonden; evenals vorig jaar in Party Centrum "de Molen" in Harskamp.


Party Centrum "de Molen"

De voorzitter, Jack Vlaming, opende om 10.40 uur met een korte toespraak de reünie. Hij heette de 360 deelnemers namens het bestuur van de Stichting van harte welkom. Fijn om te zien dat er zo’n belangstelling is voor dit jaarlijkse evenement. Helaas zijn er enkele trouwe bezoekers door ziekte verhinderd en zijn er ook enkele collegae in het laatste jaar overleden. De voorzitter vroeg de aanwezigen

foto:
Joyce Vlaming
  staande tijdens een minuut stilte allen te gedenken die ons in het laatste jaar en het verdere verleden zijn ontvallen. Op hetzelfde moment werd te Apeldoorn door de heren Arie Kreling en Toon Boer namens de SMC een krans gelegd bij het monument voor de ingang van de KW III kazerne. Na deze plechtigheid vervolgde de voorzitter zijn toespraak.
Hij vroeg de aanwezigen of er iemand voelde voor het in de toekomst versturen van de verjaardagskaarten. De heer Rens Fillerup heeft het bestuur kenbaar gemaakt daar per 1 januari 2007
  
mee te willen stoppen. In voorkomend geval kan contact worden opgenomen met de secretaris.


Kranslegging (foto: Eric Boom)

Na kort te hebben aangestipt dat het goed gaat met het Wapen, gaf de voorzitter aan dat de opmaak door de Audio Visuele Dienst Defensie de reden was voor de verlate verschijning van het laatste nummer van het blad Marechaussee Contact. Ook het volgende nummer zal pas medio november komen in plaats van begin november. De redactie treft in deze absoluut geen blaam. De voorzitter sprak heel nadrukkelijk zijn grote waardering uit voor de inzet en het vakmanschap van de redactie.

Er is gelukkig ook een grote belangstelling voor de website van de SMC, 12000 bezoekers in september! De voorzitter adviseerde een ieder regelmatig deze site te bezoeken en sprak zijn dank uit naar de webmaster Roel Bouwman. Tevens bedankte hij de heren Fred Klijndijk en Joost Diepenmaat voor de aan onze webmaster geboden steun. En passant gaf de voorzitter aan dat op de site ook de door de Stichting Vrienden van het Museum aan de Tweede Kamer gestuurde brief en de door de parlementariërs gestelde Kamervragen zijn te vinden. De donkere wolken zijn nog steeds in de omgeving van het museum te vinden!! Hij riep een ieder op het Museum der Koninklijke Marechaussee te steunen door ook van die Stichting begunstiger te worden.

Na het een ieder toewensen van een fijne dag en het uitspreken van een woord van dank aan de echtparen Gras, Van der Landen en Smit voor het zo voortreffelijk organiseren van deze reünie gaf hij het woord aan de heer Roel Gras.


voorzitter met oud redacteur Vriezen en echtgenote

Roel Gras deed de noodzakelijke mededelingen van huishoudelijke aard en kondigde tevens het optreden aan van de Big Band van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Ruim een uur konden de aanwezigen genieten van een geweldig mini-concert. Bezoekers werden in de gelegenheid gesteld zich een CD van het Trompetterkorps aan te schaffen en ook kon men zich als donateur van de Stichting Vrienden Trompetterkorps opgeven.


De Big Band

Natuurlijk waren tal van vrijwilligers aanwezig met hun stands, zoals onze onvolprezen Harry Peereboom met de niet weg te denken SMC stand. Maar ook de anderen stands werden druk bezocht, zoals die van Fonds Sociale Zorg, Museum Koninklijke Marechaussee en Stichting Veteraneninstituut.


SMC Stand

Het inmiddels wel bekende trio van de re-enactmentgroep 101 Marechaussee Bataljon was in de tenue jaren zestig met hun voertuigen opvallend aanwezig bij de ingang. Alleen al hun aanwezigheid zorgde er voor dat het verkeer zichzelf regelde.


re-enactmentgroep 101 Marbat

Vele oude maten hebben elkaar weer gezien. Bij sommigen is dat bij elke reünie een terugkerend wederzien, maar bij anderen was het vaak een kwestie van vele jaren dat men elkaar niet had gezien. Frans de Winter (59-7) en Binne de Ruiter (61-2) zagen elkaar niet meer sedert zij samen "op Utrecht" zaten in 1965. Dat er tussen die twee het nodige werd bijgepraat lag voor de hand.


Frans de Winter (l) en Binne de Ruiter

Lichting 61-2 had het zo geregeld dat zij met bijna 30 man een mini-reünie binnen het geheel had gevormd. De sterke verhalen onder de mannen (wat dachten hun vrouwen daarvan?) kenden geen grenzen. De SMC reünie was natuurlijk een prachtige gelegenheid om weer eens met z'n allen op de foto te gaan.


61-2 in 2006


en nog enige impressies van deze dag:


organisator Roel Gras toost op de goede afloop met oud-redacteur Rump



bestuurlijk onderonsje Redacteur SMC-blad Gerard ter Mors (r), Frans Meijer (l) en Eelco Bouwman



directeur Museum, Stan Klijnhout en dochter Marion



terug in de jaren 60 met opper Jan


foto's: rb/SMC

Meer foto's vindt u op onze FOTOLINK ! !

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief