Terugblik SMC Contactdag Bronbeek 2011

Gepubliceerd op: 23-6-2011

Op donderdag 23 juni 2011 werd in de Kumpulan van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen in Bronbeek een SMC-contactdag gehouden.

Voor deze Contactdag in Bronbeek had zich het maximaal toelaatbare aantal van zestig personen aangemeld. De ontvangst was uitermate hartelijk met koffie en gebak. Voorzitter van de Reüniecommissie SMC, Roel Gras, heette alle begunstigers van harte welkom. De deelnemers begonnen deze mooie dag met een kop koffie en een stukje traditionele spekkoek.

SMC Bronbeek 2011

Het hoofddeel van het progamma was een rondleiding door het museum van Bronbeek. Als gids trad op de heer Hans Cieraad geassisteerd door drie van zijn medewerkers. Opgesplitst in vier groepen begon de rondleiding met de geschiedenis toen in circa 1595  de Nederlanders, na de Portugezen te hebben verjaagd, het verre Indië ontdekten als rijke bron van inkomsten.

De nationale overzichtstentoonstelling 'Het Verhaal van Indië' laat de opkomst en ondergang van het Nederlands koloniaal bestuur in de Oost op indringende wijze in woord en beeld zien. Van de VOC tot koloniale staat, van KNIL tot winstgevende plantages, van het ontstaan van de Republiek Indonesië tot het vertrek van honderdduizenden Indische Nederlanders.

Het Verhaal van Indië, een stuk vaderlandse geschiedenis dat bij velen nog onbekend is.


SMC Bronbeek 2011 2

Na het museumbezoek was er in de Kumpulan nog ruimschoots de gelegenheid om nog eens gezellig bij te praten. De reüniegedachte was ook bij deze gelegenheid weer ruim merkbaar. De dag werd besloten met een voortreffelijke rijstmaaltijd.

In de fotogalerij van de website vindt u een album met een foto-impressie van deze dag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief