24e Nationale dodenherdenking Roermond

Gepubliceerd op: 4-9-2011

Op zaterdag 3 september 2011 werd in het Nationaal Herdenkingspark Roermond bij het Nationaal Indië-monument 1945-1962 voor de 24ste maal de jaarlijkse Nationale dodenherdenking gehouden.

Meer dan 20.000 Indië-veteranen, familieleden en nabestaanden, pelgrimeren ieder jaar weer naar het Nationaal Herdenkingspark Roermond om de ruim 6200 jonge mannen en vrouwen te eren en te gedenken, die gedurende de jaren 1945-1962 tijdens militaire acties in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea het leven lieten.

Bij de herdenking was de Generaal-majoor Morsink, Chef van het Militaire Huis van de Koningin aanwezig, die hierbij Hare Majesteit de Koningin vertegenwoordigde. Namens het parlement legde de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, mevrouw Gerdi Verbeet, een krans bij het monument. Minister Hans Hillen hield een toespraak en kapitein Marco Kroon (ridder MWO) legde een een krans bij het monument voor Vredesoperaties.

De herdenkingsplechtigheid vond plaats bij het Nationaal Indië-monument 1945-1962 dat in 1988 door ZKH Prins Bernhard is onthuld. Bij dit monument staan ook 18 roestvrijstalen zuilen waarin de namen van de gesneuvelden gegraveerd staan.

Roermond 2011

De SMC werd vertegenwoordigd door de voorzitter Jack Vlaming en een aantal begunstigers, waaronder de volgende personen:
J.A.M. Hectors (met SMC-herkenningsbord), L.J. Van de Veer, J. Leiwakabessy, Th.M.J. Moors, P. Verhage, K.Y. Besançon, W. van de Veer, mw M.D. Schell, J.M. Mensink, L. Hulzebosch, B. Korenberg, P. Korver, L. Van Schaik, W.H.van Daalen, N. Ritchi, L. Wagenaar, P.Lekatompessy, J. Breel. 

Velen waren vergezeld van echtgenote en andere familieleden. De krans werd dit jaar door de heer P. Korver gelegd. Arie en Anni van Veen konden dit jaar helaas beiden niet aanwezig zijn. De heer Jan Hectors heeft voor de 16e keer namens mevrouw Henny Hagenouw-Prins voor haar gesneuvelde broer bloemen op de plaquette verzorgd. Tenslotte een oprecht woord van dank voor de heer A. Van Veggel. Hij heeft zonder onderbreken een ieder van eten en drinken en tevens van een stoel voorzien. Klik hier voor meer foto's.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief