Beerman-soos

Gepubliceerd op: 30-11-2006

In Amsterdam komt al ruim 12 jaar met enige regelmaat een groep postactieve maten (all-ranks, ex-beroeps of ex-dienstplichtig) bij elkaar uit Amsterdam en omgeving (5e Divisie, district Amsterdam, district Noord-Holland, district Noord-Holland/Utrecht of hoe de eenheid ooit ook werd aangeduid.)

Eén van de eersten die het initiatief daartoe volmondig steunde, was wijlen Arie van den Kerkhof; hij was het die voor deze groep de naam “Knarren” als niet-officiële naam bedacht.

De leden van deze club waren ooit werkzaam op brigades Amsterdam, Amsterdam-Haven, Schiphol, Bussum, Haarlem, IJmuiden, Alkmaar, Den Helder, Utrecht, de Districtsstaf, et cetera.


vervlogen tijden.....Brigade Amsterdam-Haven (foto: archief rb/SMC)

Deze club, ook wel aangeduid als de Beerman-soos (omdat initiatiefnemer Frans Beerman samen met Jan Schultze Kool de zaken bestiert en levendig houdt), komt vijf maal per jaar samen van 15.30 tot 18.00 uur, momenteel op een locatie in Amsterdam-noord. Onder genot van een hapje/drankje kan dan wat worden bijgepraat. De eerstvolgende samenkomst vindt plaats op 30 november a.s.

Mocht U interesse hebben een keer mee te praten neem dan eens contact op met Frans Beerman via email of telefoon 020 6435704.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief