Veteranendag Marechaussee 2015

Gepubliceerd op: 9-6-2015

Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal dr. Hans Leijtens, nodigt zijn veteranen, jong en oud, beroeps en dienstplichtig, postactief of nog in dienst, uit voor de 16e Veteranendag KMar op vrijdag 2 oktober 2015 van 09.30 tot 15.30 uur op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn.

2015 Vetdag KMar 2015

Thema
De projectorganisatie heeft aan dit samenzijn het thema ’30 jaar Libanon’ meegegeven. In november 1985 kwam de laatste Nederlandse militair uit Libanon terug, waar Nederland vanaf 1979 deel uitmaakte van UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon). KMar-personeel verrichtte er militaire politiediensten vanuit de Brigade KMar in Hariss of men was geplaatst bij de ‘Military Police Company’ (MP-Coy) van het UN-hoofdkwartier in Naqoura. Op deze vrijdag zijn enkelen gekleed in het gevechtspak van toen en komt de Nederlandse UNIFIL Vereniging met UN-voertuig(-en)  en een Libanon-checkpoint. Acte de presence geven: het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, ruiters, brigade buitenlandmissies, re-enactors en vele anderen. Centraal staat: elkaar ontmoeten en de veteranenbanden aanhalen of verstevigen. 

Aanmelden
Voor de postactieve veteranen volgen nadere richtlijnen in het veteranenblad Checkpoint van juli/augustus. Onder hen wordt nadrukkelijk ook verstaan de oudgedienden bij het Korps Politietroepen en het Korps Militaire Politie. Nieuw is dat men zich digitaal moet aanmelden via Mijn Vi (u hoeft zich alleen eenmalig te registreren als u nog niet eerder via Mijn Vi kaarten heeft aangevraagd) op de website van veteraneninstituut. Wanneer u niet beschikt over internet kunt u ook bellen naar het Veteraneninstituut op telefoonnummer: 088-3340050. De veteranen in actieve dienst dienen zich aan te melden via het e-mailadres Veteranendag KMar. In september ontvangt men het programmaboekje dat tevens dienst doet als toegangsbewijs voor de kazerne. Er is busvervoer geregeld van en naar het station NS, zo ook consumptiebonnen en een herinneringsbon. Voor meer informatie kunt zich telefonisch wenden tot ow Ari Buikema van de projectorganisatie: 06-20630242. 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief