SMC-contactmiddag 2018

Gepubliceerd op: 24-3-2018

Buren – Vrijdag 23 maart, de deur van de dependance van het Marechaussee Museum staat wagenwijd open. De eersten zijn er om 13.00 uur al, een uur te vroeg. De koffie is al bruin.

Jack Vlaming mrt18De ontvangst is hartelijk: 64 personen staan er op de lijst. Dit is toch beduidend minder dan de realiteit vanwege afzeggingen door ziekte. De griep waart kennelijk nog rond. Bij SMC-coryfee Jan Jansen ligt het anders: 7 gebroken ribben door een val van een trap in zijn tuin. Toch ook weer enkele nieuwe gezichten en velen begeleid door hun partner. Ze zouden eens weglopen die mannen!?!?

SMC-voorzitter Jack Vlaming en museumdirecter René Parijs krijgen het woord, zo ook SMC-reünievoorzitter Gerrit Reloe voor de huishoudelijke mededelingen en de consumptiebonnen.  De contactmiddag groeit als vanouds, de babbels worden steeds luider. Nieuwe feiten komen boven tafel en iedereen vermaakt zich uitzonderlijk. Ook de nieuwelingen: Rob Pijning die pas 3 weken met FLO is en A. H., de nieuwe rechterhand van Gerrit Reloe. Cees van Ingen is er op krukken; sedert begin dit jaar voor de 5e keer aan zijn heup geholpen.

Van 3 tot 4 uur scheiden zo’n 20 personen zich af voor de ALV van de Reünie Vereniging Marechaussee Contact verderop in het museum. Hierover elders meer.

Tegen het eind van de middag tovert het museumpersoneel een schitterend warm- en koudbuffet voor de dag. Allen likken hun vingers erbij af, de meesten meerdere keren. Echt geweldig en hulde aan het museum. De dag sluit met een kop koffie, waarna allen bijzondere tevreden weer huiswaarts keren. Volgend jaar weer? Vast en zeker.

meer foto's 

Frans Meijer / SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief