Terugblik Contactmiddag Amsterdam/Schiphol

Gepubliceerd op: 15-1-2008

Op 15 mei 2008 werd de traditionele Contactmiddag Amsterdam gehouden in het kantorencomplex van de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol.

schiphol.JPG

De meeste van de bijna 50 begunstigers die aanwezig waren deze middag hadden goede herinneringen aan de jaarlijkse bijeenkomsten op de "Robert Koch" in Amsterdam. Vanwege de andere bestemming die het voormalige brigadecomplex kreeg, ging reeds vorig jaar de traditionele Contactmiddag Amsterdam niet door.

Een en ander werd nog eens duidelijk uiteengezet in het welkomstwoord van de voorzitter van de Reüniecommissie, Roel Gras. Een vervangende lokatie vinden bleek geen eenvoudige opgave, aldus Roel. Veel alternatieve lokaties werden aangedragen door begunstigers, maar de voorkeur werd gegeven aan zo mogelijk een KMar lokatie. Met dank aan de Commandant District KMar Schiphol kon de jaarlijkse bijeenkomst thans weer plaatsvinden en wel in de Personeels Ontspannings Ruimte van het District in het kantorencomplex Triport II.

Contactmiddag Amsterdam Schiphol 2008

Namens de Commandant District Schiphol was aanwezig mevrouw adjudant (mevrouw) C.L. Bloemendaal - van Wijk die namens de SMC een fraai SMC logo in transparante uitvoering in ontvangst nam. Op haar beurt heette zij de aanwezigen van harte welkom. Het betekent voor de KMar Schiphol enerzijds en de SMC anderzijds dat voor het eerst een dergelijke bijeenkomst op deze KMar lokatie plaats vindt, aldus mevrouw Bloemendaal en daarom zal deze constructie worden geëvalueerd om te beoordelen of herhaling in komende jaren mogelijk zal blijken.

Contatcmiddag Amsterdam Schiphol 2008 2

Tot grote verrassing ontvingen alle aanwezigen namens het District een prachtig boekwerk getiteld "De Koninklijke Marechaussee op Schiphol 1946/2007".

Als vanouds ontmoetten de oude rotten van hoofdzakelijk uit de voormalige districten Noord-Holland en Utrecht elkaar weer. Allen waren verheugd elkaar - na wat langer dan anders - weer te zien. Als het aan hen ligt vindt de Contactmiddag volgend jaar weer op dezelfde lokatie plaats.

Deze genoeglijke dag werd besloten met een voortreffelijke rijstmaaltijd. 

Er werd nog een aantal foto's gemaakt. Klik hier voor het betreffende album.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief