Terugblik Defilé Wageningen 2008

Gepubliceerd op: 9-5-2008

Maandag 5 mei 2008 vond het derde defilé in de huidige vorm plaats. Een aantal van zeven begunstigers deden lopend het defilé en een aantal van acht namen hieraan deel gezeten in een de vele voertuigen die in het defilé meededen.

De deelnemers kwamen bijeen in de veteranentent geplaatst op “De Dreijen”, onderdeel van de Universiteit van Wageningen. In deze tent kreeg men koffie en was het mogelijk om tegen een gering bedrag lunchbonnen kopen en later tegen inlevering van deze bon een lunchpakket bij het buffet op te halen. Onder de veteranen werden de nodige verhalen uit de oude doos gevist.

Wageningen 2008

Op de “De Dreijen”  waren static shows ingericht van de voertuigen die late aan het defilé mee zouden doen. Het defilé wordt georganiseerd door de gemeente Wageningen. En is voor de veteranen eigenlijk de opvolging van de defilés die ZKH Prins Bernard destijds afnam.

Er komen er nu ook jonge veteranen. Het aantal, dat dit jaar deelnam was ongeveer zo`n 1200 manschappen en er waren 120 historische burger- en militaire voertuigen aanwezig die in het defilé een plaats hadden gekregen, waaronder drie tanks en een bergingstank. Ook de nodige brencarries en diverse pantserwagens, motorfietsen en militaire vrachtwagens in allerlei formaten namen deel.

Wageningen 2008 2

Tal van burger- en militairenmuziekkorpsen, zowel uit Nederland, zowel uit Engeland en Canada toonden hun muzikale talent. Het defilé bestond uit vijftien clusters waarvan de SMC in de elfde cluster was vertegenwoordigd door onze begunstigers en aantal verdeeld over verschillende voertuigen. Het defilé gaat na opstellen van “De Dreijen”over de Generaal Foulkesweg naar het 5 meiplein voor hotel “De Wereld”, waar het defilé wordt afgenomen door de Burgemeester van Wageningen en de Commissaris van de Koningin in Gelderland.

Het historisch tamboerkorps van de Koninklijke Marechaussee liep mee in onze cluster, die voorafgegaan werd re-enactmentgroup Koninklijke Marechaussee uit Assen.
De partners, begeleiders van de deelnemers konden het defilé aan zich voorbij zien trekken op Alwickse Allee, waar voor dit gezelschap een tribune was geplaatst. Dit jaar was een heel geslaagde dag volgens de aanwezigen en uiteraard heeft het weer zeker meegewerkt.

Klik hier om een foto-impressie van deze dag te bekijken.

Met dank aan Eric Boom

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief