Terugblik op : Veteranendag Koninklijke Marechaussee 2006

Gepubliceerd op: 29-9-2006



KWIII 29 september 2006


Op 29 september 2006 heeft de 7e Veteranendag Koninklijke Marechaussee plaatsgevonden. Naar schatting zo'n 400 veteranen en overige bezoekers waren aanwezig op deze mooie en gedenkwaardige dag op de Koning Willem III kazerne.
   De ontvangst van de veteranen vond plaats in de Veteranentent op het Square.
Men werd warm welkom geheten door kolonel mr P.L.J Klijn, C-DLBE. De KMar Veteranendag heeft voornamelijk tot doel om de veteranen die deel uitmaakten van het Korps Politietroepen, het Korps Militaire Politie en het Korps Koninklijke Marechaussee, elkaar te
  
laten ontmoeten. Maar niet alleen oude en jonge veteranen dienen elkaar te ontmoeten, maar ook de aspirant-veteranen die na hun missie(s) nog steeds behoren tot het actief dienend personeel zouden daar deel van moeten uitmaken, aldus kolonel Klijn.

De herdenkingsplechtigheid voor gevallen en overleden veteranen werd ingeleid door generaal-majoor D. van Putten in zijn hoedanigheid van Inspecteur der veteranen Koninklijke Marechaussee.
Hij memoreerde het gevaar dat verbonden is aan buitenlandse missies en de trauma's waarmee waarmee men kan terugkeren. In tegenstelling tot vroeger, is er voor de terugkerende veteraan goede zorg en hulpverlening.

De plechtigheid werd opgeluisterd door gepaste muziek uitgevoerd door de Big Band van het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee.
    

Bij de kranslegging bij het monument werd de "Last Post" geblazen en werden enkele ogenblikken stilte in acht genomen.


kranslegging

Naderhand was men nog in de gelegenheid een live-beeldverbinding te zien met Marechausseepersoneel in Afghanistan.

Veteranendag KMar 2006 was een geslaagde dag waarop de herdenking van gevallen maten centraal stond. Maar ook geslaagd als ontmoetingsdag waar alle sobats, vrienden, collegae en anderen elkaar wederom in saamhorigheid konden ontmoeten.

Hieronder volgt een korte foto-impressie:



krans bij het monument



passende muziek



Lt Michiel Tattersall - 'Master of Ceremonie'



eerbetoon



oude 'baas' van de garage KWIII, Arie Kreling, geflankeerd door twee jonge onderofficieren



immer prominent aanwezig



vlnr: Fred Klijndijk (Mar.Nostalgie), Arie en Annie van Veen


Meer foto's, die een impressie geven van deze dag, kunt u hier bekijken.

tekst en foto's: rb/SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief