Open Huis Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 27-9-2009

Op zaterdag 26 september 2009 werd op Kamp Nieuw Milligen de eerste Open Huis van de Koninklijke Marechaussee gehouden, bestemd voor de medewerkers en hun gezinsleden. open huis brochure

De bezoekers werden bij de ingang van Kamp Nieuw Milligen persoonlijk begroet door Commandant der Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal mr. D. van Putten en zijn echtgenote, alsmede door plaatsvervangend CKMar, brigade-generaal W.A.C. van de Water.

Op deze fraaie en zonnige herfstdag verzorgden diverse collega's spectaculaire demonstraties die een goed beeld weergeven van de KMar en van de realiteit van de werkzaamheden. Voor de jongere bezoekers was er een altiviteitenpark ingericht.

Honderden bezoekers konden zowel binnen als buiten in het stralende herfstweer zich uitgebreid laten voorlichten over de diversiteit aan werkzaamden van het Wapen.

De recherchewerkzaamheden binnen de KMar bevatten een scala aan uiteenlopende disciplines. De bezoekers konden zich op de hoogte stellen van onderwerpen als Forensische opsporing, Bijzondere Wetten, Bureau Zeden, Bureau Munitie enzovoort.

De vaargroep was vertegenwoordigd met o.a. een RHIB opblaasboot. Verder kreeg men een goede indruk van de grensbewaking op Schiphol en van het werk van Expertise Centrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID).

De Brigade Buitenland Missies hield onder andere een modeshow waar een aantal tenues van de Koninklijke Marechaussee werd gepresenteerd. Ook de tenues die door de marechaussees tijdens missies in het buitenland worden gebruikt.

open huis 2009

Verder waren op het enorme complex van Kamp Nieuw Milligen demonstraties van de Mobiele Eenheid en Bijstandseenheid, alsmede een demonstratie van de brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). Ook werd uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp Opleidingen.

De segways reden over het terrein, kinderen konden een ritje maken achterop een motor met ware sirene, terwijl elders een demonstratie werd gegeven van staaltjes van opsporing door een explosievenhond.

exlosievenhond open huis

Het kon ook niet uitblijven dat er ruimte was ingelast voor een tweetal optredens van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee (de Big Band). Ook het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee liet, al marcherend over het terrein, duidelijk van zich horen.

Er kan worden teruggekeken op een zeer fraaie en leerzame (familie-) dag waarop oud en jong, een goed inzicht hebben gekregen van het groot aantal taken dat aan de Koninklijke Marechaussee is toegewezen.

* * * * Klik hier voor meer foto's in het SMC digitale fotoalbum * * * *

Bron : SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief