Aanstaande zaterdag klimaatprotest op Nederlandse Luchthavens

Gepubliceerd op: 24-7-2024

Klimaatactivisten gaan zaterdag 27 juli demonstreren op Schiphol, Maastricht Aachen Airport en - afhankelijk van de belangstelling - mogelijk ook op andere Nederlandse vliegvelden. Volgens Extinction Rebellion wordt het een ludiek protest, waarbij actievoerders parasols en strandstoelen meenemen. “We laten vakantiegangers zien dat vliegen onnodig en schadelijk is, en dat je in eigen land ook prima vakantie kunt vieren.”

Op 27 juli is het volgens klimaatactivisten de ‘internationale dag tegen het vliegverkeer’. Het is de bedoeling dat zusterorganisaties van Extinction Rebellion, zoals Letzte Generation in Duitsland, die dag ook op luchthavens elders in Europa en in Noord-Amerika gaan protesteren.

Er hebben nu al meerdere keren klimaatdemonstraties op Nederlandse vliegvelden plaatsgevonden. Eind 2022 liep het volledig uit de hand op Schiphol, toen honderden demonstranten door de hekken braken en het platform op Schiphol-Oost bezetten. Hoewel er toen ook schade werd aangericht aan vliegtuigen, is er nooit iemand voor veroordeeld. Recent werd er ook nog twee keer in een KLM-lounge op Schiphol geprotesteerd. Op 27 juli zijn er officieel geen plannen om airside te komen.

 

Bron: Luchtvaart Nieuws

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief