Nederlandse marechaussees rond Spelen op Parijse luchthavens

Gepubliceerd op: 24-7-2024

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse marechaussees die bij de komende Olympische Spelen worden ingezet in Frankrijk, gaan onder meer aan de slag als grenswacht op drie Parijse luchthavens en op treinstation Gare du Nord, waar ook de internationale treinen vanuit Nederland arriveren. Ze helpen daar met de paspoortcontroles voor de treinen naar het Verenigd Koninkrijk, meldt de Koninklijke Marechaussee.
De marechaussees gaan via het Europese grensagentschap Frontex aan het werk op de luchthavens Charles de Gaulle, Orly en Beauvais-Tillé. Verder levert de Nederlandse marechaussee gewapende ruiters. Zij worden vooral ingezet in het centrum van Parijs.

"Ze doen dit altijd in gezamenlijk verband met de Garde républicaine", aldus de marechaussee. Dat detachement is onderdeel van de Franse gendarmerie en houdt zich bezig met veiligheidstaken in en rond Parijs.

Ook Defensie en de politie helpen de Franse autoriteiten bij de Olympische Spelen. Het gaat om tientallen mensen. De buitenlandse politie heeft in Frankrijk geen bevoegdheden. Ze werken daarom samen met Franse collega's.

 

Bron: Media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief