Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Complete hennepplantage aangetroffen bij verkeerscontrole

Geplaatst op: 18-1-2020

Gisteren, donderdag 16 januari 2020, heeft de politie op drie locaties in Zuidwest-Drenthe een ‘dynamische’ verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. Er zijn 35 processen-verbaal opgemaakt waaronder 2 maal rijden zonder rijbewijs categorie BE en 1 maal rijden terwijl het rijbewijs al sinds 2012 volledig ongeldig is verklaard. Daarnaast is een verdachte aangehouden die alle benodigdheden voor een hennepkwekerij inclusief 200 hennepstekken in bezit had. 

Bron: Regionieuwshogeveen.nl


Zes vluchtelingen verstopt in gloednieuwe auto's naar Engeland

Geplaatst op: 18-1-2020

Vrijdag zijn zes vluchtelingen aangetroffen die zich hadden verstopt in gloednieuwe auto’s die voor transport vanuit Spanje onderweg waren naar Engeland. De vluchtelingen werden op een haventerrein in Vlissingen-Oost ontdekt in nieuwe auto’s die vanuit Spanje naar Engeland werden vervoerd per vrachtwagen-transport. De politie laat weten dat er onder de vluchtelingen ook een gezin was met zeer jonge kinderen. “Toch triest om te zien dat het gezin niet meer had dan elkaar en twee rugzakken”. De zes personen zijn overgebracht naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De marechaussee assisteerde de politie bij deze melding.

Bron: 112Vlissingen-Souburg.nl


Koninklijke Marechaussee bezoekt kinderdagverblijf

Geplaatst op: 17-1-2020

Kralendijk – Op verzoek van de Elephants Daycare hebben twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee op vrijdag 10 januari deze kinderopvang bezocht. Zij vertelden daar over hun werk waarna de kinderen in het voertuig van de Marechaussee mochten kijken. De kinderen hebben vervolgens allemaal een officieel opsporingsambtenaar embleem opgespeld gekregen.  

Bron: Bonaire.nu


Verkeerscontrole te Almere

Geplaatst op: 17-1-2020

Donderdag 16 januari heeft de politie samen met partners een grootschalige verkeerscontrole gehouden in Almere. Dat meldt de verkeerspolitie op internet. “Door de inzet van automatische nummerplaatherkenning zijn ongeveer 4000 voertuigen gescand. Er is ter waarde van in totaal ongeveer 16.500 euro aan openstaande vorderingen en boetes geïncasseerd”, zo laat de politie weten. “Twee bestuurders bleken te rijden zonder rijbewijs en kregen daarvoor een proces-verbaal. Ook zijn enkele auto’s in beslag genomen. Een bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Bij twee voertuigen werden dusdanige gebreken geconstateerd dat deze niet meer de weg op mochten. De eigenaren ontvingen hiervoor een proces-verbaal en moeten met hun voertuigen voor een herkeuring langs het RDW”.

“Bewoners ergeren zich aan gevaarlijk en asociaal weggedrag. Doel van dit soort acties is strafbare verkeerszaken aan te pakken, maar bij deze controles komen regelmatig ook andere strafbare zaken aan het licht”, aldus de politie. “Daardoor kunnen misdrijven worden voorkomen of opgelost en boetes of (belasting)schulden geïnd. Verkeerscontroles helpen daarmee ook bij de aanpak van zware en ondermijnende criminaliteit”. Deze controle samen met de Douane, Koninklijke Marechaussee en Belastingdienst was onder andere gericht op de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Bron: 1Almere.nl


53 valse rijbewijzen

Geplaatst op: 16-1-2020

Vanochtend kreeg de KMar op Schiphol een melding dat er bij één van de securityfilters een passagier stond met een iphone doosje vol met Congolese rijbewijzen. Na controle door de ID-desk, bleken alle 53 rijbewijzen vals en is de passagier hiervoor aangehouden.

Bron: KMar


Achtervolging eindigde in een sloot

Geplaatst op: 16-1-2020

Een korte wilde achtervolging is woensdag in een sloot in Wellerlooi abrupt ten einde gekomen. De bijrijder zal aan de Duitse autoriteiten overgedragen worden, omdat hij zich niet aan een eerdere straf had gehouden. De auto ging er woensdag tijdens een controle van de Koninklijke Marechaussee plotseling op hoge snelheid vandoor. De 28-jarige vrouw die de auto bestuurde, verloor niet veel later de macht over het stuur en belandde in Wellerlooi in een sloot. De achtervolging kwam daarmee abrupt ten einde. Bij het incident raakte niemand gewond. De automobiliste kan een straf tegemoet zien vanwege gevaarlijk rijgedrag. De 31-jarige bijrijder mag zich in Duitsland gaan verantwoorden omdat hij een eerder vonnis had geschonden. Het is niet bekend waar hij in Duitsland voor veroordeeld is. 

Bron: 1Limburg.nl


Andere nieuwsberichten:

Eerste kwartaal 2020

Nieuwsberichten van voor 2020

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!