Grondlegger Nederlands veteranenbeleid Ted Meines overleden

Gepubliceerd op: 25-12-2016

Verzetsheld en luitenant-generaal buiten dienst Ted Meines is 24 december op 95-jarige leeftijd overleden. Behalve verzetsstrijder, Indiëganger, mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Veteranen Platform, was hij ook ereburger van de staat Israël.

Afbeelding verwijderdLuitenant-generaal Meines, geboren op 25 september 1921, sloot zich nog tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. Hij vertrok in augustus 1948 als oorlogsvrijwilliger naar Indië. Begonnen als soldaat, klom hij in de loop der jaren op in de militaire rangen. Op 1 mei 1975 werd hij bevorderd tot generaal-majoor en benoemd tot kwartiermeester-generaal. In 1976 ging hij met functioneel leeftijdsontslag.

In september 2014 werd Meines door Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp officieel bevorderd tot luitenant-generaal voor zijn grote verdiensten voor de krijgsmacht in het algemeen en de veteranen in Nederland in het bijzonder. Meines was voor zijn inzet al sinds 1994 luitenant-generaal titulair.

Lees verder.....

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief