Wijnen Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten

Gepubliceerd op: 14-7-2017

Luitenant-generaal Martin Wijnen is vanaf vandaag Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten. Hij neemt de taken over van vice-admiraal Rob Bauer.

Wijnen kwam in 1989 van de KMA. In zijn loopbaan vervulde hij verschillende functies als commandant en was betrokken bij een scala aan missies. Zo had hij de leiding over een mijnenruim- en trainingsteam in Cambodja en werkte hij tijdens de IFOR-missie op de Balkan.

Missies
Wijnen behaalde onder meer de titel Master of Military Art and Science (MMAS). Dat gebeurde in het Amerikaanse Leavenworth, Kansas. Hij volgde daar de US Army Command and General Staff Officers Course. Voor Defensie keerde hij nog een keer terug naar de Verenigde Staten. Vanuit Tampa, Florida was hij vanuit het US Central Command betrokken bij de missie in Afghanistan. In 2009 werd hij zelf uitgezonden naar dit Aziatische land en werd gestationeerd in het zuidelijke Kandahar.

Sinds 28 januari 2016 werkte de Enschedeër in Utrecht als Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten na twee jaar het commando te hebben gevoerd over 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte.

Bauer gaat zich nu voorbereiden op zijn functie als Commandant der Strijdkrachten. Hij neemt 5 oktober het commando over van generaal Tom Middendorp.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief